Lurer du på noe om SmartDok? Her er noen spørsmål og svar fra SmartDok-dagen som kanskje kan hjelpe deg?

Ordsky SmartDok spørsmål svar FAQ

SmartDok-dagen brakte på banen en del spørsmål som kunne være relevante for flere av våre kunder.

SmartDok-dagen gikk av stabelen i Oslo for to uker tilbake, og viste seg å være en meget vellykket workshop for våre kunder. Under seansen ble det stilt mange gode spørsmål, samt tips og triks til å bruke SmartDok enda mer effektivt. For de som har noe de lurer på angående bruk av SmartDok så anbefaler vi å ta en titt på våre E-læringsfilmer eller vår FAQ inne i SmartDok.

– Workshopen ble en svært positiv opplevelse, for oss og for deltagere. Tilbakemeldinger var helt klart at vi oftere burde avholde slike workshops. Det var moro å observere hvor godt deltagere samarbeidet og delte erfaringer i bruken av SmartDok, sier Anders Josefsson i SmartDok.

Spørsmål om SmartDok fra våre kunder

Hvordan kan vi knytte skjemaer til spesifikke prosjekter?
Svar: Det finnes en opsjon i SmartDok som kan aktiveres for å gjøre dette, den heter «skjema-prosjektvisning». Ta kontakt med support for å få åpnet denne. Dette er en kostnadsfri funksjon.

Kan en skjule instruksjoner i et skjema for videresending til oppdragsgiver?
Svar: Det vil snart komme en oppdatering av HMS/KS sjekkliste-modulen, skjema 2.0 som den heter, hvor en kan legge forklarende instruksjoner i såkalte popups, altså instruksjoner som dukker opp i skjemaet ved punkter. Det er tenkt at disse popup-instruksjonene skal være mulig å skjule.

Kan en tagge og videresende skjema til ulike personer?
Svar: Du kan videresende skjema til valgfri e-postadresse i dag via mobil eller web. Det er tenkt denne funksjonen skal få et løft i neste versjon av HMS/KS sjekkliste-modulen.

Kan en få flere bilder pr. a4 ark på innsendte skjema. Gjelder web (idag tar et bilde et helt a4 ark ved innsending).
Svar: Dette er vi usikre på om vi kommer til å endre, ettersom at flere bilder pr. side vil gjøre bildene mindre. Det blir da vanskeligere å se detaljer i bildene. Men vi utelukker ikke at vi kommer til å endre på dette.

Hvilke oppdateringer kommer det til Ressursplanleggeren?
Svar: Det er planlagt å få ferdig en kobling mellom mann og maskin i planleggeren de neste seks månedene. Videreutvikling utover dette vil bli drøftet i løpet det neste halve året.

Vil det komme muligheter for å laste opp bilder/dokumenter uten å bruke skybaserte mapper (Dropbox, Google Drive osv…)?
Svar: Ingen konkrete planer om dette det neste halve året, men vil bli tatt opp for drøfting mot slutten av året.

Kommer det en modul for digital kjørebok i SmartDok?
Svar: Vi kommer nå med en enkel kjørebokløsning i den nye appen. Her kan de ansatte registrere sine kjøreturer. De velger tidspunkt, prosjekt og reiserute, hvorpå SmartDok automatisk foreslår kjørelengde utfra oppslag i kartverk. Alle registreringer må dokumenteres med formål. All registrert kjøring kan attesteres via egen rapport i SmartDok.